Munckhof Racing

Munckhof Racing

Munckhof Racing is een raceteam, dat vanuit recreatief rijden is uitgegroeid tot een professionele hobby. Van kleins af aan heeft Eric van den Munckhof altijd interesse gehad in alles met wielen en snelheid. Hier is hij ook mee opgegroeid. Enerzijds heeft Eric veel geleerd van zijn vader die binnen zijn bedrijf bezig was met het op orde maken van alle touringcars. Anderzijds ging hij zelf aan de slag met het opknappen en ombouwen van brommers tot crossbrommers. 

Op zestienjarige leeftijd kocht Eric een 125cc crossmotor en vanaf zijn achttiende werd hij steeds actiever binnen de motorcross. Later werd de crossmotor ingeruild voor een enduro motor en werden er steeds meer enduro wedstrijden gereden. Toen Eric midden dertig was, ruilde hij de motor in voor een 125cc schakelkart. Ongeveer tien jaar later kon Eric op het circuit van Zolder gaan testen in een echte raceauto, een BRL V6. Hij was gelijk verkocht en schafte een BRL Light aan; zijn kleinere broertje, een klasse die ondertussen niet meer actief is. 

De racesport is inmiddels uitgegroeid tot een uit de hand gelopen professionele hobby. Van de BRL Light werd in 2014 de overstap gemaakt naar een BMW Z4. Daarnaast is Eric ook in het bezit van een BMW M4 en een BMW M2. Munckhof Racing heeft zich in de loop der jaren neergezet als een professioneel team met mooie prestaties. Een team dat streeft naar goede prestaties, maar waarbij gezelligheid en een fijne sfeer minstens zo belangrijk zijn.

Bekijk website

d1259d09-3092-4964-8131-995ae5319cfd.jpg